Bicarbonat de sodiu

Sare de sodiu folosită în tratamentul acidităţii gastrice sau în cazul indigestiei. Este o pulbere ce se administrează pe cale orală, însă trebuie păstrată o moderaţie în utilizarea lui deoarece aduce în organism un aport important de sodiu, deci trebuie administrat precauţie la cardiaci sau pacientii cu afecţiuni renale. Dintre efectele secundare se pot enumera: apariţia în timp a edemelor, greaţă, senzaţie de jenă al nivelulîntregului abdomen.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Mirela Gruia
Mirela Gruia

Absolventă a facultăţii de medicină Carol Davila din Bucureşti, iar apoi cu un masterat in jurnalism si comunicare a lucrat în marketing şi PR şi are peste 10 ani de experienţă în presa scrisă.

citește mai mult
Vezi Termeni medicali în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Despre fibre în cura de slăbire: pastila de dietă