Betastimulant

Substanţă medicamentoasă care poate imita, suplini efectul adrenalinei, noradrenalinei, dopaminei (catecolamine). Ca utilizări terapeutice, catecolaminele (sau beta adrenergicele) sunt folosite petnru a dialata bronhille în tratamentul crizei sau de fond al astmului în obstrucţii bronşice de late cause, sau în anumite cazuri în gineoclogie, când se urmăreşte scăderea contracţiilor uterului gravid pentru prevenirea naăterii premature sau în naumite faze ale naşterii cu dificultate sau risc.

Betastimulatele au efete secundare improtante,d e accea nu se utilizează la pacineţii cuscuţi cu crize de angor, infarct misocardic şi se folosesc cu preacuţie în asociere cu medicamente tip digital, antidepresive IMAO, medicaţie anti-diabetică sau când este necesară o administararea unei anestezii.

Efectele secundare nedorite sau adverse sunt: agiatţie, tremor al extremităţilor, ame]eală, dureri de cap, greaţă, vomă, palpitaţii, creşterea ritmului de contracţie al inimii, creşterea valorii glicemiei,reacii tip alergie.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica