Betaina

Betaina este un aminoacid cu numeroase beneficii care luptă împotriva bolilor de inimă şi ajută la creşterea masei musculare şi scăderea în greutate. Cunoscută şi ca trimetilglicină, este unul dintre cele mai populare suplimente, dar nicidecum un nutrient nou descoperit. De-a lungul timpului s-a descoperit că betaina are un impact pozitiv asupa prevenirii bolilor de inimă pentru timp mai lung. 

Betaina este un derivat al nutrientului colină care, la rândul său, este un ”precursor” al betainei Betaina este creată de colină în amestec cu aminoacidul glicină. La fel ca alte Vitamine B, inclusiv acidul folic şi Vitamina B12, betaina este considerată un ”donator metil”, ceea ce înseamnă că îmbunătăţeşte funcţiile ficatului şi ajută la detoxifiere.

Fiecare persoană are nevoie să consume o cantitate diferită de betaină, în funcţie de necesităţile sale. Din fericire, există câteva alimente bogate în betaină, printre care se numără quinoa, spanacul, cartofii dulci, pieptul de curcan sau carnea de vită. Printre beneficiile betaine putem vorbi despre susţinerea sănătăţii inimii, iar asta pentru că reduce nivelul homocisteinei din sânge, care se află în strânsă legătură cu riscul scăzut al apariţiei bolilor de inimă. 

În continuare, putem vorbi chiar şi de o îmbunătăţire a masei musculare, eficienta pierdere în greutate şi ameliorarea durerilor şi migrenelor.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica