Betablocant

Substanţă medicamentoasă folosită pentru efectul de a contracara acţiunile adrenalinei, noradrenalinei, şi dopaminei în organism.

Betablocantele sunt folosite în schemele de tratament ale hipertensiunii arteriael, crizele de angor, infarct miocardic, glaucoma, migrene, anumite sindroame algice. Deoarece au efecte secundare importante, betablocantele nu sunt indicate pacienţilor cu ritm cardiac scăzut, bloc atrio-ventricular, insuficienţă cardiacă, arterită sau sindrom Raynaud. Aceste efecte nedorite sunt reprezentate de: greaţă, vomă diaree, durere de stomac, stare de oboseală fără o cauză précis determinate, insomnia, sindrom Raynaud, erupţii pe piele, crize de astm, insuficianţă cardiacă, scăderea tensiunii şi/sau a ritmului cardiac, scăderea valorii sanguine a glicemiei, impotenţă.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica