Beri-beri (Boala Beri-Beri)

[Boala Beri-Beri]

Boală determinată de carenţa sau lipsa din alimentaţie a tiaminei, vitamina B1. Cauzele pot fi: alimentaţia deficitară în legume, fructe, alimente proaspete, alcoolismul, afecţiuni hepatice grave cu carenţe multiple, vârsta înaintată (senilitatea- pacienţii uită să se alimenteze sau şi se alimentează deficitar). Semnele de boală Beri-Beri sunt următoarele: mai întâi, stare de oboseală, nedeterminată de eforturi deosebite,  scădere în greutate, senzaţie de amorţire a extremităţilor, urmată în timp de scăderea forţei şi masei musculare, imposibilitate de a se mişca.

În alte cazuri, se ajunge la insuficienţă cardiac, cu apariţa de edeme în periferie apoi şi la nivelul trunchiului sau feţei, pacientul putând deceda din cauza incapacităţii de a echilibra sau răspunde în final la tratamentul pentru insuficienţa cardiacă. Se tratează prin administrare de vitamin B1, în scurt timp pacientul evoluând spre o recuperare completă.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica