Bejel

Afecţiune din categoria bolilor  infecţioase produsă de Treponema Pallidum (sifilis endemic). Nu se datorează unui contact sexual cu o persoană contamiată ci datorită unei igiene precare, încă din perioadă de sugar sau copil, în populaţii largi din zone slab dezvoltate economic.

Se manifestă prin apariţia unor leziuni ulcerative ale mucoaselor bucală, genitală care nu dau alte modificări ale stării generale a subiecţilor contaminate. Ulterior se pot observa leziuni ale pielii pe palme şi zona plantară, fiind semnul trecerii într-o altă etapă a bolii. Tratamentul de elecţie, specific, se face cu penicilina.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. SC TITLURI QUALITY S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.