Bejel

Afecţiune din categoria bolilor  infecţioase produsă de Treponema Pallidum (sifilis endemic). Nu se datorează unui contact sexual cu o persoană contamiată ci datorită unei igiene precare, încă din perioadă de sugar sau copil, în populaţii largi din zone slab dezvoltate economic.

Se manifestă prin apariţia unor leziuni ulcerative ale mucoaselor bucală, genitală care nu dau alte modificări ale stării generale a subiecţilor contaminate. Ulterior se pot observa leziuni ale pielii pe palme şi zona plantară, fiind semnul trecerii într-o altă etapă a bolii. Tratamentul de elecţie, specific, se face cu penicilina.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Natalia Pavalachi Pittet, sexolog: Cum discutăm cu copiii și adolescenții despre sex