Barbituric

Substanţă medicamentoasă utilizată în schema terapeutică a unor afecţiuni tip epilepsie sau într-o anumită fază a anesteziei. Efectul barbituricelor este acela de scăderea a activităţii sistemului nervos central. Efectele secundare, neplăcute, sunt: apariţia toleranţei, deci şi nevoia de a creşte doza, somnolenţă, scăderea tensiunii arteriale, anemie, reacţii pe piele, dureri de articulaţii şi interacţionează cu anumite medicamente cărora le scad eficacitatea.

De aceea recomandarea de administrare se face numai de către medic. Înainte de de administrate, la persoanele cu istoric alergic este necesară o testare a sensibilităţii, deoarece pot determina apariţia de reacţii alergice. Sunt contraindicate în sarcină, în perioada alăptării, afecţiuni tip insuficienţă respiratorie sau renală.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Tratamente cosmetice pentru piele după sezonul de vară- Dr. Victor Clătici