Bacteriurie

Prezenţa de bacterii în urina recoltată în conmdiţii speciale de la un pacient, fără ca proba sa fi fost contaminată. În mod normal, nu trebuie să se evidenţieze bacterii în urină – acesta este un produs de excreţie steril. Bacteriile prezente în tractul urinar determină apariţia de infecţii, mai frecvent la femei decât la barbaţi. Contaminarea cu bacterii poate avea drept cauze: vecinătatea orificiului uretral cu de vulva şi anusul la femei, igienă precară, diabet, vârsta înaintată, scăderea imunităţii generale a organismului datorită vârstei înaintate, a concomitenţei unui tratament anticancer, pacienţi cu sondă vezicală, pacienţi care au suferit accidente/traumatisme la nivel vertebral sau accidente vasculare şi sunt imobilizate la pat sau prezintă parapareză.

Determinarea tipului de bacterie şi a sensiblităţii la o substanţă tip antibiotic se face prin examenul de laborator numit urocultură. De la alaborator de porcură un recipient steril în interior, acolo efectuându-se de obicei şi un instructaj simplu care să ajute pacientul să recolteze ruina astfel încât rezultattul să fie cât mai apropiat de starea reală (deci fără să contamineze proba cu alte bacterii, din alte surse).

Tratamentul se instituie de către medic, care va alege cea mai potrivită schema terapeutică

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. SC TITLURI QUALITY S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.