Arteriografie

Examinare medicală de tip radiologic cu ajutorul căreia se poate observa o arteră şi traseul ei, grosimea pereţilor, prezenţa unei modificări a pereţilor, a unor obstacole, defecte tip anevrism sau fistule, trombi,  leziuni, etc. Procedeul implică injectarea unei substanţe de contrast pe bază de iod – pentru care se face în prealabil o testare a sensibilităţii, pentru prevenirea incidentelor sau accidentelor de tip alergie, şoc anafilactic.

Procedeul este folosit înaintea unei intervenţii chirurgicale pe vasul investigat sau organul pe care îl irigă şi presupune spitalizare de minim 24 de ore. Pacienţii cu un defcicit de coagulare sau sub tratament anticoagulant reprezintă actegorii separate, cu o procedură modificată pentru a se reduce efectele adverse tip sângerare, hemoragie, la locul puncţiei şi post intervenţie.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica