Arteriografie

Examinare medicală de tip radiologic cu ajutorul căreia se poate observa o arteră şi traseul ei, grosimea pereţilor, prezenţa unei modificări a pereţilor, a unor obstacole, defecte tip anevrism sau fistule, trombi,  leziuni, etc. Procedeul implică injectarea unei substanţe de contrast pe bază de iod – pentru care se face în prealabil o testare a sensibilităţii, pentru prevenirea incidentelor sau accidentelor de tip alergie, şoc anafilactic.

Procedeul este folosit înaintea unei intervenţii chirurgicale pe vasul investigat sau organul pe care îl irigă şi presupune spitalizare de minim 24 de ore. Pacienţii cu un defcicit de coagulare sau sub tratament anticoagulant reprezintă actegorii separate, cu o procedură modificată pentru a se reduce efectele adverse tip sângerare, hemoragie, la locul puncţiei şi post intervenţie.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Mirela Gruia
Absolventă a facultăţii de medicină Carol Davila din Bucureşti, iar apoi cu un masterat in jurnalism si comunicare a lucrat în marketing şi PR şi are peste 10 ani de experienţă în presa scrisă.
citește mai mult
Vezi Termeni medicali în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Tratamentul personalizat în cancerul colorectal