Apnee

Încetarea pe o durată variabilă a respiraţiei, funcţiile cardiace fiind păstrate. Apneea poate fi: voluntară (înot, strănut, când apare brusc un miros neplăcut, explorări funcţionale ale aparatului respirator); temporară (care, prelungită peste 50 secunde-1-2 minute poate determina apariţia de leziuni cerebrale cu grade diferite de gravitate); de somn – ce paote apărea atât la nou născut şi poate fi cauza de moarte subită, dar şi al adulţi, când perturbă somnul şi induce apariţia unor tulburări consecutive deficitului de oxigen.

Apneea de somn se tratează în serviciile de ORL, nutriţie şi metabolism (persoanele obeze suferă des de apneea de somn). În afară d scăderea în greutate şi unele măsuri de viaţă sănătoasă 9fără consumd e aliemnte şi alcool cu cel puţin două ore înainte de culcare), se mai poate folosi un aparat special care menţine deschise căile respiratorii pe durata nopţii, respectiv a somnului. Se mai pot practica intervenţie chirurgicală pentru reducerea căderii/laxităţii vălului palatin.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. SC TITLURI QUALITY S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.