Anurie

Stare patologică în care se opreşte producerea de urină de către rinichi.

Pote fi:

Anurie de excreţie, datorită unui obstacol în calea evacuării urinei – calculi urinari, tumori care obstruează căile de eliminare sau ale vezicii urinare.

Anurie de secreţie, datorată unei boli la nivel glomerular sua a altor structuri a rinichilor, intoxicaţii, dereglări hormonale importante.

Se tratează cauza, intervenindu-se în sensul îndepărtării obstacolului mecanic (calcul, obstrucţie), sau hemodializă în cazul afectării anatomice a rinichilor, pentru prevenirea apariţiei insuficienţei renale.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Tags:
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica