Antiseptic

Substanţă folosită pentru a combate microorganismele prezente pe piele, mucoase, suprafeţe.

Exemple de antiseptice: tinctură de iod, alcool, derivaşi de amoniu cuternar, clorhexidină, albastru de metilen, hexetidină, derivaţi metalici (de mercur, cupru, zinc, argint).

La utilizarea lor trebuie să ţină cont de timpul de acţiune, toxicitate, porbabilitatea de a declanşa o alergiesau produce leziuni, scopul fiind de a distruge germenii infecţioşi sau de a le opri dezvoltarea.

Pentru uz intern (infecţii urinare),în scopul opririi dezvoltării unor germeni – efect bacteriostatic – se pot folosi medicamente de tip sulfamide.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica