Antibioterapie

Tratamentul ce utilizează medicamentele tip antibiotic. Este indicat în cazuri bine determinate de infecţii sau suprainfectări cu bacterii.

Exista antibioterapie preventivă – antibioprofilaxie (de exemplu înaintea unor intervenţii chirurgicale dentare) sau curativă. Poate fi urmat ambulator sau după caz, în timpul unei spitalizări, numai la recomandarea şi sub supravegherea medicului, pentru a se preveni complicaţiile sau apariţia rezistenţei la antibiotice.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica