Antiagregant plachetar

Medicament sau substanţă ce poate interveni în sensul scăderii  tendinţei de agregare a plachetelor sanguine.  Se recomandă pentru prevenirea formârii de trombi sau emboli, care pot provoca accidente vasculare, infarct (cardiac, renal).

Sunt parte a tratamentului post accident vacuslar, infarct miocardic, în timpul dializei, sub supraveghere medicală şi testare regulată a unor constante sanguine. Aceste teste sunt necesare pentru a nu se ajunge la sângerări greu de oprit, la hemoragii importante. Medicul va ţine seama şi de administrarea concomitentă de alte medicamente care pot accentua sau diminua acţiunea antiagregantelor plachetare, precum şi de perspectiva apariţiei unor efecte adverse.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica