Antiagregant plachetar

Medicament sau substanţă ce poate interveni în sensul scăderii  tendinţei de agregare a plachetelor sanguine.  Se recomandă pentru prevenirea formârii de trombi sau emboli, care pot provoca accidente vasculare, infarct (cardiac, renal).

Sunt parte a tratamentului post accident vacuslar, infarct miocardic, în timpul dializei, sub supraveghere medicală şi testare regulată a unor constante sanguine. Aceste teste sunt necesare pentru a nu se ajunge la sângerări greu de oprit, la hemoragii importante. Medicul va ţine seama şi de administrarea concomitentă de alte medicamente care pot accentua sau diminua acţiunea antiagregantelor plachetare, precum şi de perspectiva apariţiei unor efecte adverse.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Mirela Gruia
Absolventă a facultăţii de medicină Carol Davila din Bucureşti, iar apoi cu un masterat in jurnalism si comunicare a lucrat în marketing şi PR şi are peste 10 ani de experienţă în presa scrisă.
citește mai mult
Vezi Termeni medicali în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Thai Massage, abordarea holistică pentru well-being