Anosmie

Lipsa simţului mirosului (scăderea simţului mirosului se numeşte hiposmie). Poate apărea brusc sau treptat, poate fi doar pentru anumite mirosuri. Cauzele sunt fie organize fie psihice, sau după administrarea unor medicamente.

În general, fiind în strânsă corelaţie cu simţul gustului, dacă gustul este păstrat, uneori lipsa mirosului nu este percepută imediat.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Dr. Adriana Lucia Celebidache: beneficiile laserului în stomatologie