Angor

[Angina pectorală ]

Senzaţia de durere la nivelul toracelui, care poate iradia în braţe, omoplat, abdomen, gât şi maxilar. Durerea toracică ce poate iradia spre gât, maxilarul inferior, spate sau braţe, consecinţă a unei proaste irigări a inimii.

Este un semn al tulburărilor de circulaţie la nivelul muşchiului cardiac. Aceste tulburări sunt declanşate de micşorarea diametrului vaselor inimii, de obicei din cauza plăcilor de aterom, consecutiv unei predispoziţii congenitale, a fumatului,a  unui stil de alimentaţie bazat pe consum excesiv de grăsimi. Odată îngustate, aceste vase nu mai aduc la nivelul muşchiului cardiac o cantitate optimă de sânge oxigenat.

Există şi un angor determinat de contracţii bruşte ale pereţilor arterelor care, de altfel, nu au modificări tip stenoză sau obstrucţie prin placă de aterom.

Angorul apare de obicei la efort şi poate evolua spre infarct de miocard.

În ambele cazuri este necesară prezentarea de urgenţă la medic. Aici se efectuează o examinare atentă care va diferenţia angorul de un infarct  – electrocardiogramă, auscultaţie, analize sanguine. Accentul însă trebuie pus pe prevenţie, pe un stil de viaţă cât mai sănătos.

Tratamentul se face în funcţie de gravitatea angorului şi a stării vaselor cardiace – medicamentos,  chirurgical (angioplastie, stent), păstrarea unui regim de viaţă cu odihnă şi aliemntaţie cu cât mai  puţine lipide, sare şi zaharuri, întreruperea fumatului, practicarea de sporturi uşoare, dar în mod constant.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica