Angiom

Modificare de tip tumoral a vaselor sanguine sau limfatice, o dilatare a a acestora. De obicei este benignă. O persoană se poate naşte cu acest tip de leziune – congenitală – dar agioamele apar şi în copilarie sau la vârsta adultă. Angioamele se pot situa la nivelul pielii sau mucoaselor (plane, stelate, capilaro-venoase, proeminente), sau la nivelul unor organe interne, structuri nervoase superioare – această localizare fiind greu de observat şi deci, o complicaţie de tip hemoragie, mai greu de tratat.

De multe ori, unele regresează. Este importantă supravegherea lor, pentru ca orice modificare  a asppectului şi mărimii lor să fie transmisă medicului. Cele situate în zone sau în vecinătatea unor organe pe care le pot deranja dacă îşi modifică volumul se pot îndepărta chirurgical sau cu laser.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica