Androgen

Substanţă cu rol de hormon, care este produsă de testicule, glandele corticosuprarenale (la ambele sexe) şi ovare, al cărei rol în organism este de a stimula apariţia caracterelor sexuale secundare masculine.

Unul dintre cei mai activi hormoni androgeni este testosteronul. La femei, hormonul secretat în exces de către suprarenale sau ovare (cantităţi mici sunt secretate în mod obişnuit), poate produce manifestări de virilizare.

Este folosit în terapeutica medicală pentru tratarea insuficienţei funcţiei secretorii testiculare, în stări de caşexie şi denutriţie (anabolizant), în bolile hematologice caracterizate de oprirea formării de noi hematii la nivelul măduvei osoase. Administrarea lor se face numai la recomandarea şi sub supravegherea medicului.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. SC TITLURI QUALITY S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.