Alcoolemie

Procent de alcool etilic prezent în sânge.

Cifra, procentul acesta, permite aproximarea cantităţii de alcool ingerate. Din pucnt de evdere medico-legal, sub 0,5 gr/l nu apar decât modificări modeste sau medii ale intoxicaţiei cu alcool.

Peste această valoare pot apărea tulburări de echilibru şi de personalitate, deviaţii de la comportamentul obisnuit. Peste 3 gr/l poate apărea coma alcoolică.

Cantitatea de alcool măsurată din sânge variază la persoane diferite datorită vârstei, greutăţii, ingestiei de alimente (şi a calităţii acestora), sex şi starea generală a organismului, precum şi existenţa unor afecţiuni concomitente.

În ţara noastră limita legală (care permite conducerea de automobile, de exemplu) a alcoolemiei este 0, în unele tări fiind permisă între 0,2-0,4 gr/l.
 

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. SC TITLURI QUALITY S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.