Alcoolemie

Procent de alcool etilic prezent în sânge.

Cifra, procentul acesta, permite aproximarea cantităţii de alcool ingerate. Din pucnt de evdere medico-legal, sub 0,5 gr/l nu apar decât modificări modeste sau medii ale intoxicaţiei cu alcool.

Peste această valoare pot apărea tulburări de echilibru şi de personalitate, deviaţii de la comportamentul obisnuit. Peste 3 gr/l poate apărea coma alcoolică.

Cantitatea de alcool măsurată din sânge variază la persoane diferite datorită vârstei, greutăţii, ingestiei de alimente (şi a calităţii acestora), sex şi starea generală a organismului, precum şi existenţa unor afecţiuni concomitente.

În ţara noastră limita legală (care permite conducerea de automobile, de exemplu) a alcoolemiei este 0, în unele tări fiind permisă între 0,2-0,4 gr/l.
 

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Asist. univ. dr. Ștefania Iancu: reabilitarea fixă imediată în stomatologie