Alcool etilic

Compus derivat al etanului ce conţine o grupare hidroxil (etanol). Este folosit la fabricarea băuturilor alcoolice, a unor dezinfectante, loţiuni hidro-alcoolice, extracte vegetale, etc.

Este incriminat în creşterea ponderală, prin consumul lui aduce o cantitate importantă de calorii la suta de grame consumată. De asemenea, afectează funcţionarea sistemului nervos, ducând la lipsa inhibiţiei, lipsa controlului, chiar violenţă.

Abuzul duce la apariţia psihozelor, a dependenţei (alcoolism), tulburărilor metabolice, ciroză, afectarea multor organe, afectarea generală a organismului. Poate induce coma şi decesul. Interferă cu anumite medicamente, unora potenţându-le efectul, altora diminuându-le efectul sau tranformându-le în compuşi toxici.

În mod curent, este folosit ca dezinfectant şi antiseptic pentru piele, (dezinfectant de urgenţă pentru instrumente medicale în cazul unor accidente sau calamităţi), nu şi pentru mucoase sau piele lezată.
 

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Tags:
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica