Alcool etilic

Compus derivat al etanului ce conţine o grupare hidroxil (etanol). Este folosit la fabricarea băuturilor alcoolice, a unor dezinfectante, loţiuni hidro-alcoolice, extracte vegetale, etc.

Este incriminat în creşterea ponderală, prin consumul lui aduce o cantitate importantă de calorii la suta de grame consumată. De asemenea, afectează funcţionarea sistemului nervos, ducând la lipsa inhibiţiei, lipsa controlului, chiar violenţă.

Abuzul duce la apariţia psihozelor, a dependenţei (alcoolism), tulburărilor metabolice, ciroză, afectarea multor organe, afectarea generală a organismului. Poate induce coma şi decesul. Interferă cu anumite medicamente, unora potenţându-le efectul, altora diminuându-le efectul sau tranformându-le în compuşi toxici.

În mod curent, este folosit ca dezinfectant şi antiseptic pentru piele, (dezinfectant de urgenţă pentru instrumente medicale în cazul unor accidente sau calamităţi), nu şi pentru mucoase sau piele lezată.
 

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Tags:
Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Îmbunătățirea vieții sexuale prin sport. Cum ne ajută exercițiile kegel?