Agresivitate

Comportament ostil, care se materializează uneori prin atacarea altei persoane.

Pot surveni în urma unei crize de furie, dar şi brusc, fără niciun semn premonitoriu. Mai multe afecţiuni mintale sunt însoţite de agresivitate, aşa cum sunt unele nevroze, psihoze, alcoolismul, epilepsia, unele stadii de oligofrenie, bolile degenerative ale sistemului nervos.

Tratamentul indicat este cel al cauzei în cazul alcoolismului sau altor intoxicaţii. Se mai folosesc şedinţe de psihoterapie, sedativele, tranchilizantele.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Platou de post rapid de făcut și foarte sănătos