Agresivitate

Comportament ostil, care se materializează uneori prin atacarea altei persoane.

Pot surveni în urma unei crize de furie, dar şi brusc, fără niciun semn premonitoriu. Mai multe afecţiuni mintale sunt însoţite de agresivitate, aşa cum sunt unele nevroze, psihoze, alcoolismul, epilepsia, unele stadii de oligofrenie, bolile degenerative ale sistemului nervos.

Tratamentul indicat este cel al cauzei în cazul alcoolismului sau altor intoxicaţii. Se mai folosesc şedinţe de psihoterapie, sedativele, tranchilizantele.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica