Afazie

Pierderea totală sau parţială a capacităţii de înţelegere şi a posibilităţii de a reda cuvinte (scris sau vorbit), ca urmare a unor leziuni la nivel cerebral.

Poate apărea după un accident vas­cular cerebral localizat în emisfera dominantă – dreapta pentru stângaci, stânga pentru dreptaci.

Apare şi în cazul dezvoltării unei tumori cerebrale, după un traumatism, în urma unei infecţii la nivel encefalic.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica