Afakie (Afachie)

Lipsa cristalinului din structura normală a ochiului.

În lipsa lui, ochiul nu se mai poate acomoda pentru vedere clară de aproape sau la depărtare, fiind asemănător din acest punct de vedere cu ochiul hipermetrop.

Se poate vorbi de afachie in timpul sau după operaţia de cataractă, dacă nu se înlocuieşte cristalinul afectat, sau dacă a fost extras în urma unui traumatism ocular mutilant.

Corectarea deficitului de vedere se face cu ajutorul unui implant de cristalin, purtării de lentile de contact sau ochelarilor.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica