Aerofagie

[aerogastrie]

Înghiţirea unei cantităţi mai mari de aer odată cu alimentele sau lichidele, aer care dilată stomacul în mod excesiv şi neplăcut (aerogastrie).

De obicei este un semn de stres sau nervozitate. Este urmată de senzaţia de colici şi crampe abdominale, aerul fiind evacuat de cele mai multe ori prin eructaţie (popular: râgâială).

De obicei se tratează în cadrul schemei de reducere a stresului persoanei care prezintă acest simptom, nu ca o afecţiune organică proprie stomacului.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica