Adenom

Structură tumorală aproape identică cu cea a unei glande, de obicei benignă, care se dezvoltă ataşată sau inflitrându-se în glandă.
Sânul, prostata, pancreasul, dar şi ficatul sau rinichiul pot fi afectate de acest tip de modififcare structurală – adenom.

De asemenea, glande endocrine precum şi cele situate în grosimea peretelui colonului sau a uterului pot fi afectate.

Un adenom superficial se evidenţiază prin schimbarea reliefului pielii şi musculaturii unei zone sau la palpare. Pentru adenoamele profunde, ecografia, radiografia, RMN sau tomografia precizează sediul şi mărimea lor.

Diagnosticul de adenom benign este pus după efectuarea biposiei şi examinare specifică de laborator.

Având în vedere că prin creştere un adenom deranjează sau comprimă organe vecine sau pentru că adenoamele pot evolua spre malignizare, de cele mai multe ori recomandarea este de a fi îndepărtate prin intervenţie chirurgicală, clasică sau endoscopică.
 

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica