Adenoidectomie

Extragerea prin excizie chirurgicală a unora dintre amigdalele mărite din zona faringelui, cunoscute şi sub numele de vegetaţii adenoide sau amigdalele faringiene ale lui Luschka.

Vegetaţiile adenoide sunt de multe ori cauza infecţiilor respiratorii trenante, a otitelor acute sau chiar a unei scăderi a auzului la copil.

Pentru a preveni sau opri din evoluţie una din aceste situaţii se efectuează o intervenţie chirurgicală de scurtă durată, copilul fiind anesteziat complet (anestezie generală).

Nu este necesară spitalizarea, zona se cicatrizează rapid iar alimentaţia poate fi reluată normal de către copil chiar de a doua zi.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica