Adamantinom

Tumoră osoasă rară, cu evoluţie lentă, care afectează fie osul tibiei fie osul maxilar. În  general este benignă, dar de obicei este malignă, aproximativ 20% din cazurile maligne fiind însoţite de metastaze.

Apare între vârstele de 10-30 de ani, în general după ce se opresc oasele din creştere. Dacă este situat la nivelul maxilarului, adamantinomul distruge ţesutul osos şi gingia, dar nu duce la formarea de metastaze.

Tratamentul indicat este cel chirugical, de excizie a tumorii.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica