Adam-Stokes (sindromul lui)

Încetinirea extremă a ritmului bătăilor cordului ce determină scăderea irigării cerebrale şi apariţia unor semne de accident: pierderea cunoştinţei, (sincopă), pacient palid, inconştient, cu respiraţie păstrată chiar dacă pulsul nu este perceptibil.

Starea este reversibilă în câteva zeci de secunde. Apare, în general, la bărbaţii cu vârste peste 50 de ani.

Cauza este o tulburare de conducere cardiacă, de aceea se poate interveni în mod preventiv pentru evitarea sincopelor (oprirea inimii) cu ajutorul implantării unui stimulator cardiac ce va genera impulsuri care să determine contracţii regulate ale muşchiului cardiac.

 

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica