Acrodinie

Afecţiune ce se manifestă la nivelul extremităţilor prin furnicături, dureri, umflaturi, cianoză şi transpiraţie.

Apare la copiii cu vârste cuprinse între 5-6 luni şi 5 ani şi se însoţeşte de senzaţie de oboseală, scădere în greutate, creşterea ritmului cardiac, dar aceste simptome nu sunt însoţite şi de febră.

În general apare după ce copilul a fost expus au tratat cu medicamente pe bază de mercur (vermifuge, antiseptice, unguente) sau în carenţe alimentare, dar se vindecă fără sechele după îndepărtarea cauzei.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica