Acrocianoza

Sindrom ce apare datorită unei circulaţii îngreunate, deficitare, care este însă reversibil. Pielea extremităţilor are aspect vineţiu (cianoză) şi de multe ori concomitent cu răcirea pielii şi traspiraţie difuză.

Este intensificată de expunerea la frig şi umiditate, poate apărea şi în tabloul simptomelor bolii Reynaud. Se accentuează în timpul episoadelor emoţionale, se poate extinde către coapse şi antebraţe.

Cauza poate fi spasmul vaselor mici de sânge din piele (capilare şi venule) ce determină încetinirea circulaţiei sângelui.

Cel mai indicat tratament este evitarea frigului şi umezelii, cărora li se pot alătura (nu întotdeauna cu rezultate mulţumitoare) unele vitamine, medicamente cu efect vaso-dilatator sau de întărire a peretelui vascular, tratamente cu extracte din plante.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica