Acomodare

Atunci când curbura cristalinului se modifică sub acţiunea musculaturii ciliare, pentru a obţine o imagine clară pe retină.

Este prezentă atât pentru vederea la distanţă, cât şi pentru vederea de aproape. Odată cu vârsta, începând cu a parta decadă de viaţă (uneori şi mai devreme), cristalinul începe să se rigidizeze, deci “compresiunea” efectuată de muşchiul ciliar nu mai este atât de eficientă.

Apare prezbiţia (presbitismul), adică imposiblitatea de vedea clar un obicet apropiat. Se corectează purtând lentile convexe, prescrise în urma unui consult la medicul oftalmolog.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica