Acid nicotinic (Vitamina PP)

[Vitamina PP, niacina]

Acidul nicotinic sau Vitamina PP (niacina) este o vitamină hidrosolubilă implicată în reacţiile de oxidoreducere ale celulei, corespunde la doi compusi, acidul nicotinic şi nicotinamida.

Alimente ce contin vitamina sunt ficat şi rinichii, peşte, ouă, drojdia de bere, cerealele şi ciupercile. Vitamina PP este stabilă la lumină, căldură şi rezistentă la oxidare.

Lipsa in alimentatie duce la pelagră ( poate apare insuficienta si ca urmare a unei interacţiuni medicamentoase). Pelagra se caracterizeaza prin oboseală, lipsa poftei de mincare, tulburări digestive, psihice şi hematologice.

Tratamentul se face prin administrarea medicamentoasă de vitamină PP. Administrarea de mari doze de acid nicotinic permite reducerea colesterolului din sange insa este greu suportata de organism, este contraindicata in cazul diabeticilor sau a celor suferinzi de ulcer gastroduodenal.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica