Abdomen acut

Este o stare patologică ce apare brusc, însoţită de durere abdominală şi stare generală alterată. Poate fi determinată de o inflamaţie, infecţie, obstrucţie, infarct sau ruptură a organelor din abdomen.

Când se palpează se observă că întregul perete abdominal este dur, muşchii fiind foarte încordaţi. Cauzele pot fi: un traumatism, apendicita acută, colecistita acută, traumatism cu ruptură de splină, ulcer peptic perforat, hernie strangulată, tromboza arterei  mezenterice, etc.

Abdomenul acut este o urgenţă chirugicală, dar există şi anumite situaţii în care nu se intervine imediat chirugical.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica