Abces dentar

Abcesul dentar se formează în interiorul dinţilor sau a gingiilor, în urma unei infecţii bacteriene acumulate în pulpa dintelui. Bacteriile se regăsesc în gură şi salivă, ducând la deteriorarea dinţilor şi a gingiilor. Dacă dinţii nu sunt curăţaţi corespunzător, bacteriile se pot împrăştia în ţesutul moale al dintelui sau gingiei, rezultând astfel abcesul.

Există trei tipuri de abces dentar:

  • gingival- abcesul se află doar pe ţesutul gingiei şi nu afectează dintele sau ligamentul periodontal
  • periodontal- abcesul apare pe ţesutul osos al structurii dintelui
  • periapical- apare pe pulpa moale a dintelui

Simptomele abcesului dentar includ dureri, febră, respiraţie urât mirositoare, sensibilitate la rece/cald, gust urât, insomnie, dificultăţi de înghiţire sau deschidere a gurii.


 

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica