Abandon

Este un termen utilizat în psihologie, dar şi în domeniul psihiatriei. Abandonul se defineşte printr-o stare în care persoana este afectată de dispariţia unei legături afective sau materiale pe care conta, care era foarte importantă.

Există noţiunea de abandon a unei legături naturale aşa cum este cea dintre copii şi părinţi. Există şi abandon al unei legături dintre soţi sau prieteni.

Persoana afectată de abandon poate suferi o dereglare importantă, cu manifestări variate, de multe ori de tip închidere în sine, depresie, sau agresivitate aparent fără explicaţie.

Dacă această stare se prelungeşte, atunci este un semn al unei tulburări grave şi necesită intervenţia de specialitate a unui psiholog sau psihiatru.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Tags:
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica