Încheietură a mâinii

Segment al membrului superior cuprins între antebraţ şi mână.

Scheletul încheieturii mâinii  este constituit din 8 oase(oasele carpului) repartizate în două rânduri, cele 4 oase ale primului rând se articulează cu oasele ante­braţului iar al doilea rând se articuleaza cu metacarpul. Pe faţa palmară articulaţiei mainii exista canalul carpian prin care trec tendoanelor flectoare ale degetelor şi nervului median. Artera radială (artera pe care se ia pulsul) trece prin încheietura mâinii pe la baza policelui în lungimea unui defileu denumit tabacheră anatomică, unde ea este uşor palpabilă.

Incheietura mâinii poate fi sediul unor fracturi (fracturi de scafoid şi ale extremităţii inrioare a radiusului), entorsele şi rupturile ligamentare (conduc la instabilitate cronică a încheieturii mâinii), răni cutanate (deteriorează uneori tendoanele şi nervii).

Principalele afecţiuni ale încheieturii mâinii sunt sindromul canalului carpian şi artroza rădăcinii policelui (rizartroză), unele reumatisme inflamatorii ce afec­tează în mod predominant încheietura mâinii (condrocalcinoză, poliartrită reumatoidă).

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica