Faţetele dentare, între modă şi necesitate. Un interviu cu Dr. Jona Yousif, House of Beauty Clinic

Sunt faţetele dentare o modă sau o necesitate? Cel care ne-a răspuns curiozităţilor, dar şi întrebărilor medicale legate de acest subiect este Dr. Jona Yousif, de la House of Beauty Clinic.
  • Publicat:
Faţetele dentare, între modă şi necesitate. Un interviu cu Dr. Jona Yousif, House of Beauty Clinic

Zâmbetul perfect, atractiv, a devenit încet, dar sigur, un accesoriu obligatoriu. Progresul în ceea ce priveşte materialele dentare care vizează culoarea sau tehnicile adezive au dus la o oportunitate. De a putea purta faţete dentare.

În acest interviu ne-am oprit asupra unui subiect foarte mediatizat: faţetele dentare. Sunt aşadar faţetele dentare o modă sau o necesitate?

Cel care ne-a răspuns curiozităţilor, dar şi întrebărilor medicale legate de acest subiect este Dr. Jona Yousif, de la House of Beauty Clinic.

CSID: Ce sunt faţetele dentare?

Dr. Jona Yousif: Din punct de vedere medical, faţetele dentare sunt piese de protecţie din ceramică pură (fără nici un metal sau un alt component) şi au diferite grosimi începând cu 0.1 mm de până la 0.5/0.6 mm. Din punct de vedere estetic, cred că nu mai este nevoie să răspund. Consider că rezultatele noastre vorbesc de la sine.    

 

SID: Când se folosesc faţetele dentare şi când nu sunt indicate?

Dr. Jona Yousif: Faţetele dentare sunt indicate pentru a corecta forma dinţilor, culoarea acestora, micile corectări de poziţie, dinţi cu fisuri, dinţi cu sensibilitate, dinţi cu defect de smalţ. În schimb, nu sunt indicate atunci când nu avem nici o problemă şi vrem să alegem faţetele ca pe un moft. Nu sunt de acord cu alegerea unui pacient care are dintii perfecţi, sănătoşi, însă vrea să opteze pentru faţete dentare doar pentru că e la modă. 

CSID: Cum se aplică faţetele dentare?

Dr. Jona Yousif: Este un proces foarte uşor şi simplu. Faţetele dentare se lipesc direct pe dinţi folosind un ciment special pe baza de compozit.

CSID: Care sunt etapele realizării faţetelor dentare?

Dr. Jona Yousif: Nu sunt foarte multe etape (totul se realizează în maxim 3 şedinţe) începând cu prima şedinţă unde facem poze, luăm amprente şi arătăm pacientului rezultatul final folosind DSD (Digital Smile Design). În următoarea şedinţă, se şlefuiesc dintii, iar în ultima şedinţă se cimentează şi operaţiunea este gata.

CSID: Ce indicaţii avem după faţetele dentare?

Dr. Jona Yousif: La început, primele zile, avem impresia de corp străin, cum este şi normal, de altfel. Trebuie să avem grijă cu alimentaţia, pentru a nu avea problem cu masticaţia. Însă în scurt timp, ne obişnuim cu ele şi totul devine normal.

CSID: Ce avantaje şi ce dezavantaje au faţetele dentare?

Dr. Jona Yousif: Cred că avantajele sunt destul de vizibile: zâmbim mai frumos, mai des, avem o dantură mai perfectă, o dantură armonioasă, o dantură simetrică din punct de vedere coloristic, iar dezavantaje nu prea există, doar că mulţi pacienţi în momentul în care optează pentru faţete dentare, nu pot să mai trăiască fără ele.

CSID: Cât costă faţetele dentare?

Dr. Jona Yousif: Preţul porneşte de la 350 euro ca medie pe piaţa per faţetă. Sunt pacienţi care opteză pentru faţete pe toţi dintii sau pacienţi care au nevoie doar de câteva. Acest lucru se stabileşte la prima vizită la stomatolog. 

Aici puteţi să înţelegeţi procedurile din spatele faţetelor şi detaliile care fac diferenţa. TOTUL DESPRE FAŢETE pentru că voi să înţelegeţi cât mai bine procedura!

Pentru a veni în sprijinul pacienţiilor care nu au alocată suma necesară restaurării dentare sau vor să îşi facă modificări estetice, House of Beauty Clinic a introdus modalităţi de plată accesibile: plata în rate cu ajutorul instituţiilor bancare partenere. Mai multe detalii aici. 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”