Colours of spring for a natural look

E primavara! Un motiv suficient pentru a straluci. O coafura la moda si un machiaj in tendinte vor aduce un plus de farmec. Tot ceea ce trebuie sa stii este ca in primavara asta se poarta look-ul natural. Un mic secret: frumusetea naturala este pusa i
  • Publicat:

Machiajul in acest sezon trebuie sa fie cat mai discret si sa scoata in evidenta liniile naturale, fara prea multe artificii si ore nesfarsite petrecute in fata oglinzii. Culorile pastelate, luminoase – umbre usoare de maro, bej, nisip, caramel, piersica si roz – sunt culorile acestei primaveri pentru un ten bronzat sau inchis la culoare. Culoarea nisipului, rozul si piersica te fac sa arati aranjata si cat mai naturala in acelasi timp. Fardurile mai inchise decat culoarea tenului scot in evidenta liniile ochiului. Pentru fata alba ca zapada, se foloseste negrul de creion si fard. Aplicate corect si cu pricepere, acestea ofera simplitate, rafinament si eleganta machiajului. Atentie! Cele mai dorite buze sunt cele bine definite, asa ca ofera-i gloss-ului o perioada de repaus. Foloseste ruj de la rosu aprins – un must have al sezonului – la roz pal. In ceea ce priveste coafura, nu e nevoie de nimic sofisticat. Nu trebuie decat sa scoti in evidenta ceea ce e dat de mama natura. Parul lejer sau prins in coada pot fi o alternativa pentru o coafura eleganta. Iata cateva trucuri de make-up si hair style care te ajuta sa rezolvi repede problema si sa fii in pas cu moda.

MAKE-UP

Maiestria machiajului
Fa-l sa dureze. Poti folosi farduri inchise la culoare in loc de creion. Aceste farduri vor asigura o durata mai lunga machiajului. Se foloseste o pensula subtire, incepand cu sfarsitul liniei ochiului spre coltul intern.

Pentru sanatatea ochilor
Ochiul poate avea de suferit in urma machiajului, daca nu se respecta cateva reguli de baza. Pentru a evita acest lucru, este indicat sa ascuti creionul inainte de folosire.

Make-up artistul din tine
Pensulele de machiaj pot fi inlocuite cu succes de pensulele utilizate de artistii plastici. Poti incerca si tu acest experiment. E mai putin costisitor!

Buze catifelate
Infasoara varful unei pensule de buze intre degetul mare si aratator, cu cateva secunde inainte de a o folosi. Forma astfel obtinuta va ajuta la conturarea cat mai exacta a buzelor si va fi usor de manevrat in momentul aplicarii rujului.

HAIR

Aranjarea firelor rebele
Foloseste o combinatie un pic mai neobisnuita – o periuta de dinti si un fixativ. Pulverizeaza fixativ pe periuta si apoi treci cu periuta peste firele rebele, pentru o coafura impecabila.

Coafura rezistenta peste zi
Pentru ca parul sa fie matasos si sa se mentina dupa ce il aranjezi, umezeste-ti palmele cu apa si trece-le usor prin par. Astfel vei reactiva substantele folosite la coafarea parului.

Onduleuri fine
Daca ai parul carliontat, dupa ce il speli, asteapta pana ce e aproape uscat, apoi pune-ti pe cap o caciula de schi timp de 20 de minute – vei obtine varfuri ondulate.

Revigorarea parului
Pentru un par deteriorat, foloseste balsam de doua, trei ori pe saptamana inainte de culcare. Evita folosirea foenului si lasa-l sa se usuce singur peste noapte.

Protejeaza pielea capului
Samponul nu trebuie aplicat direct pe radacina, ci mai intai in mana cu putina apa, deoarece unele tipuri contin si balsam, iar daca nu sunt folosite corespunzator subtiaza radacinile. Apoi aplica-l pe par masand usor, pana ajungi si la pielea capului.

SIMPLU SI ELEGANT
Creionul negru de ochi si umbrele confera mai multa naturalete machiajului si mai putina precizie. Astfel vei fi in trend, pentru ca look-ul acestei primaveri se adreseaza unei persoane active, care e mereu pe fuga si nu are timp pentru retusuri. Pentru un machiaj de zi foarte simplu si natural, dar foarte rafinat, apeleaza la negru de creion si la nuantele inchise. Cu un dermatograf se contureaza pleoapa superioara si inferioara a ochiului, dupa care, cu ajutorul unei pensule, se intinde un fard cu nuante inchise la culoare.

SEXY SI FEMININ
Pentru o imagine cat mai naturala, foloseste culori metalizate care contureaza ochiul. Accentul unui astfel de machiaj cade pe luminozitate. Se vor folosi culori deschise in coltul interior si inchise spre coltul exterior – astfel forma ochiului va fi scoasa in evidenta. Pentru ca  machiajul sa fie cat mai precis, se foloseste mascara pentru gene arcuite. Mascara folosita va definitiva machiajul si ii va da o nota cat se poate de eleganta. Efectul nu se va lasa asteptat.

SIC SI MISTERIOASA
Pentru un machiaj electrizant nu uita de lumini si umbre. Fardul in nuante deschise trebuie sa acopere generos pleoapa. Umbrele sunt cele mai la moda noutati in materie de machiaj – confera transparenta si un look metalizat. Pentru ca machiajul acestei primaveri este unul cat se poate de natural – 99,9%, tradus in procente – se folosesc cu precadere aceste umbre pentru a pune in valoare atat forma, cat si culoarea ochiului, oferindu-i transparenta si naturalete.

SPORT SI ELEGANT
O coafura aparent simpla se poate transforma foarte usor – in doi pasi si trei miscari – intr-o coafura eleganta. Pentru inceput, trebuie sa pui mana pe perie. Cu ajutorul ei, parul va fi usor tapat inainte sa-l prinzi. Apoi se foloseste o perie groasa pentru carliontat parul, inainte de a definitiva coafura. Urmatorul pas consta in ridicarea parului spre crestetul capului. Dupa care se finalizeaza coafura – se prinde parul facand un cerc prin care treci si restul cozii. Rezultatul? Un look simplu, elegant si foarte natural in acelasi timp.

BUCLE LUNGI SI LEJERE
Cu putina pricepere si indemanare, un par lung si usor incretit se poate coafa in timp record. Astfel, cu un minimum de efort se obtin buclele lejere. Pentru o astfel de coafura nu trebuie sa petreci ore in sir intr-un salon, e nevoie doar de putin gel. Cum poti intra in posesia acestor bucle de mare senzatie? Simplu. Pe parul umed se aplica un strat subtire de gel. Urmatorul pas consta in uscarea podoabei capilare cu foenul. Gata coafura de nota zece!

Urmărește CSID.ro pe Google News
In 2006 poti privi soarele
In 2006 poti privi soarele
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân