Chirurgii avertizează: când trebuie schimbate implanturile mamare vechi

La ora actuală, trendul natural face legea la Hollywood, în modă, dar şi în industria frumuseţii din toată lumea. Injectările de câteva minute atenuează ridurile instant, iar machiajul este unul minimalist. Chirurgia estetică s-a aliniat curentului: astăzi, chirurgii esteticieni recomandă implanturi mamare care să ofere un rezultat cât mai natural.
  • Publicat:
Chirurgii avertizează: când trebuie schimbate implanturile mamare vechi

La ora actuală, trendul natural face legea la Hollywood, în modă, dar şi în industria frumuseţii din toată lumea. Injectările de câteva minute atenuează ridurile instant, iar machiajul este unul minimalist. Chirurgia estetică s-a aliniat curentului: astăzi, chirurgii esteticieni recomandă implanturi mamare care să ofere un rezultat cât mai natural.

“Eu pledez pentru un rezultat natural pentru că nu vreau ca pacientele să se întoarcă peste un an la mine cu o capsulă contractilă (o complicaţie în care corpul încapsulează implantul, îl percepe ca un corp străin, iar sânul devine dur şi deformat) sau cu un aspect total neplăcut al implantului. Deci, cu cât mai natural, cu atât mai bine”, este de părere conf. dr. Cigdem Unal, chirurg estetician de top.

Deşi există încă femei care-şi doresc sâni exagerat de mari, medicul chirurg turc vine cu argumente puternice împotriva implanturilor supradimensionate.

“Există paciente pe care le chem de mai multe ori la consultaţie înainte de operaţie ca să le explic că dacă îşi doresc sâni exagerat de mari, rezultatul va fi departe de natural şi există un risc mai mare al complicaţiilor. Când aud că ar putea apărea probleme, că aş putea fi nevoită să reintervin ca să schimb implanturile sau să rezolv capsula contractilă, se răzgândesc şi vor un rezultat natural”, argumentează conf dr. Cigdem Unal.

Femeile care-şi fac mărire de sâni mai trebuie să fie atente la un aspect: calitatea implantului.

“În clinicile din Turcia, folosim cele mai bune proteze mamare pentru a evita complicaţiile. Suntem deja la a cincea generaţie de implanturi, cu cel mai mic risc de scurgere de silicon. Şi textura acestora e mult îmbunătăţită faţă de generaţia a 4-a de implanturi. Pacientele trebuie să ştie că implanturile de generaţia a 3-a sau a 4-a trebuie să schimbate după 10 ani. Am avut paciente care au venit să le schimb implanturile mai vechi, care nu erau de calitate bună”, afirmă chirurgul estetician.

Dintre pacientele pe care le evaluează medicul Cigdem Unal, 20% au nevoie de reintervenţie, după complicaţii sau operaţii greşite, iar 15% sunt paciente nemulţumite de operaţiile deja avute.

“Dacă mă refer strict la pacientele din România, peste 50% vin la mine cu intervenţiile făcute, iar unele au nevoie de intervenţie la… reintervenţie după prima operaţie, adică vin pentru operaţia cu numărul 3”, declară dr. Cigdem Unal.

Statisticile americane spun că numărul intervenţiilor de augmentare mamară a crescut cu 30 la sută faţă de anii 2000 şi domină în topul operaţiilor. Pe lângă protezele mamare de bună calitate, chirurgii au la dispoziţie astăzi şi programe computerizate prin care pot simula rezultatul intervenţiilor.

“Pacientele care îşi doresc sâni mai mari ar trebui să ştie că recomandările chirurgilor pentru un implant nu trebuie să varieze mai mult de 30 de ml: nu e normal ca un chirurg să-ţi recomande 250 de ml şi un altul 600 de ml. Important de reţinut este că există dureri în primele 48 de ore de la operaţie, dar acestea se vor reduce simţitor în a treia zi de la operaţie şi cu ajutorul analgezicelor. Timp de 3 săptămâni, pacientele nu vor putea face anumite exerciţii fizice, cum ar fi cele de braţe. Imediat după operaţie, există un  risc de complicaţii cum ar fi infecţiile, desprinderea suturilor, iar mai târziu, există riscul unor capsule contractile. Fluctuaţiile de greutate nu vor afecta implantul, iar alăptarea este posibilă”, afirmă expertul estetician.

Cele mai multe operaţii de mărire a sânilor se fac tinerelor cu vârstele între 18 şi 27 de ani. Însă candidate ideale sunt şi femeile de peste 40 de ani care au născut deja şi vor să-şi îmbunătăţească aspectul bustului.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”
Recomandări: