Nu lasa rutina sa-ti alunge frumusetea!

Exista anumite femei, fie ele colege de munca sau celebritati, care au un look perfect organizat si adaptat personalitatii lor. Stiu ce sa aleaga, ce anume este potrivit stilului lor si raman fidele acestor alegeri. Dar daca te uiti cu mai multa atentie,
  • Publicat:
Nu lasa rutina sa-ti alunge frumusetea!
Nu lasa rutina sa-ti alunge frumusetea!

Este usor sa pastrezi aceeasi coafura an dupa an, in special daca ai o viata agitata. Dar vine un moment cand acea coafura nu te mai avantajeaza. Cele mai des intalnite coafuri de care femeiele nu se pot desparti (in principal din cauza comoditatii) sunt parul tuns pana la nivelul barbiei, parul prins in coada la spate sau lasat pur si simplu sa creasca. Daca apelezi des la parul prins in coada, poti apela de asemenea la ceteva mici trucuri care ii pot da farmec: rasuceste varfurile, in asa fel incat sa fie putin ondulate sau tunde-te intr-un mod care sa avantajeze aceasta coafura.

Poate si stilistul tau are o parte de vina in aceasta situatie. Daca esti victima rutinei in ceea ce priveste aranjarea parului, stilistul ar trebuie sa te salveze. El sau ea are “obligatia morala” sa iti spuna ca ar fi cazul sa mai schimbi cate ceva.

Culoarea parului este la fel de importanta. In cazul in care te-ai plictisit de ea sau nu esti foarte sigura ca ti se mai potriveste, apeleaza la sfaturile stilistului, rugandu-l sa-ti recomande ceva. Cea mai simpla metoda este sa te analizezi cu atentie, atat fizic cat si temperamental, si sa te gandesti cam ce anume crezi tu ca ti s-ar potrivi. Pe baza a ceea ce iti doresti in linii mari, stilistul va sti sa atinga coarda sensibila si sa gaseasca nuanta potrivita. Nu lasa totul in seama lui pentru ca nimeni nu te cunoaste mai bine decat tine, iar personalitatea ta trebuie sa joace un rol important in alegerea culorii.

In fiecare dimineata cand te machiezi, esti “comutata” pe pilot automat? Aceleasi culori, aplicate in acelasi mod. Cele mai multe femei nu se opresc sa isi reevalueze figura. Odata cu trecerea timpului, chipul se schimba. Schimbarile nu sunt provocate numai de timp. Totul, de la stres, o sarcina, diverse afectiuni sau chiar clima, lasa urme pe chipul tau. De aceea, este necesar sa te reinventezi regulat, folosind culori si tehnici noi de machiaj care sa scoata in evidenta ce ai mai frumos. Asta nu inseamna ca trebuie sa dai o avere pe o noua trusa completa de machiaj.

Asuma-ti riscul de a incerca lucruri noi. Cumpara ceva ce crezi ca ar fi interesant de folosit, cum ar fi un ruj nou cu o nuanta speciala. Apoi fa schimbari in procedura de machiere, cum ar fi sa incepi sa iti intorci genele ianinte de a aplica mascara.

Evadarea dintr-o rutina de ingrijire a pielii poate fi la fel de simpla precum adaptarea tehnicii de ingrijire in functie de anotimp, si asta pentru ca pielea este sensibila la schimbarile vremii. De exemplu, vara, pielea poate fi agresata de razele UV si are nevoie de o ingrijire speciala si de exfoliere frecventa. Odata cu scaderea temperaturii, vantul, frigul si aerul incalzit din locuinte sunt cauzele principale ale uscarii pielii. Prin urmare trebuie sa apelezi la creme sau seruri intens hidratante.

Articol exclusiv online (Georgiana Dorobantu)

Urmărește CSID.ro pe Google News
Elena Nistor
Elena Nistor este redactor colaborator al site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”, articolele sale fiind dedicate sănătăţii şi sexualităţii. Temele pe care le abordează Elena Nistor se bucură de mare succes în rândul celor care îşi doresc să afle informaţii utile în ceea ce priveşte ...
citește mai mult
Trateaza eficient buzele crapate
Trateaza eficient buzele crapate
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân