10 minute pentru ochi frumoşi şi tineri!

Ochii sunt prima trăsătură remarcată de prieteni, de persoanele iubite şi de cei străini, care pot repede să-şi dea seama dacă ai pleoapele lăsate, pielea cutată, cearcăne sau riduri profunde. Deoarece pielea din jurul ochilor are mai puţine glande sebacee decât restul feţei, este mai delicată şi necesită atenţie suplimentară.
  • Publicat:
  • Actualizat:
10 minute pentru ochi frumoşi şi tineri!

Ochii sunt prima trăsătură remarcată de prieteni, de persoanele iubite şi de cei străini, care pot repede să-şi dea seama dacă ai pleoapele lăsate, pielea cutată, cearcăne sau riduri profunde.

Deoarece pielea din jurul ochilor are mai puţine glande sebacee decât restul feţei, este mai delicată şi necesită  atenţie suplimentară.

 

 

Iată câteva trucuri de 10 minute care te vor ajuta să obţii ochi frumoşi, luminoşi, fără cearcăne sau riduri, cu doar un minim de efort!

  • Foloseşte întotdeauna o cremă pentru ochi. Aplică uşor în zona orbitală din jurul ochilor şi evită zona pleoapelor. Acest lucru durează mai puţin de un minut!
  • Strângerea ochilor determină apariţia ridurilor. Foloseşte ochelari de soare cu filtru UV şi alege ramele mari în derimetrul celor mici, cu protecţie adecvată colţul ochilor.
  • Măştile reci, pline cu gel sau feliile de castraveţi oferă o relaxare imediată pentru ochi, atunci când eşti obosită sau stresată.
  • Fumul de ţigară este un adevărat criminal pentru ochi!
  • Pentru pielea pugoasă, redu consumul de sare şi încearcă să dormi cu capul puţin mai sus faţă de restul corpului.
  • Un strop de cofeină (una, două ceşti de cafea) ajută la dezumflarea pielii pufoase.
  • Multe dintre produsele OTC destinate cearcănelor nu sunt creme de tratament. Acţionează prin reflectarea luminii. Foloseşte o cremă de tratament pentru zona ochilor, de preferat una pe bază de antioxidanţi.

Sursa: „10 minute, 10 ani”, Dr. Fredric Brandt

Urmărește CSID.ro pe Google News
Iulia Pocol - web-editor
De mai bine de o săptămână, scriu şi rescriu acest text. Am înţeles că trebuie să pară profesionist, dar să nu vă sperie. Sincer, la 20 de ani, nu aş putea spune că experienţa mă recomandă şi nici că sănătatea era interesul meu principal. Totuşi, nu pot să nu recunosc interesul ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân
Recomandări:
Substanţele care pot creşte cu 80% riscul de avort
Substanţele care pot creşte cu 80% riscul de avort
Primul vaccin împotriva cancerului pulmonar ar putea fi gata până în anul 2030
Primul vaccin împotriva cancerului pulmonar ar putea fi gata până în anul 2030