Sănătatea ochilor: cum folosim corect produsele de make-up

Despre sănătatea ochilor și procesul de demachiere am aflat mai multe tips-uri de la Asociația Americană de Oftalmologie.
  • Publicat:
Sănătatea ochilor: cum folosim corect produsele de make-up
Foto: shutterstock

Pentru că atunci când urmează să mergem la un eveniment important sau pur și simplu ne dorim o apariție reușită, punem foarte mult accentul pe machiajul ochilor, mi-am pus întrebarea cum ne pot afecta produsele de make-up sănătatea ochilor. Să nu uităm că se apropie sezonul nunților, al machiajelor strălucitoare și a genelor false purtate în exces, așadar, am cules câteva sfaturi legate de produsele cosmetice aplicate în zona ochilor, oferite de Asociația Americană de Oftalmologie.

Chiar și atunci când ne machiem trebuie să ne protejăm ochii. Dacă suferi de o afecțiune oculară, ideal este să întrebi medicul cum ar trebui să arate rutina de îngrijire sau pe produse să eviți pentru a nu agrava problemele deja existente.

  • Folosește doar produse cosmetice potrivite pentru zona ochilor. Evită produsele care conțin substanțe dăunătoare sau netestate.
  • Aruncă machiajele după fiecare trei luni și înlocuiește-le cu altele noi.
  • Nu împărți niciodată produsele de machiaj cu altcineva, chiar dacă este vorba de un membru al familiei sau un prieten apropiat.
  • Nu folosi mai mult de un produs de make-up nou pentru ochi, mai ales dacă știi că ești alergică. Dacă observi că te confrunți cu alergii verifică ingredientul care ar putea produce această reacție, anunță medicul.
  • Întotdeauna demachiază zona ochilor înainte de culcare, în special dacă ai folosit mascara. Dacă nu este îndepărtat corespunzător, poate produce iritații.
  • Nu aplica niciodată produsele cosmetice când ești într-un vehicul aflat în mișcare.
  • Dacă folosești mascara și ți s-au lipit genele, nu încerca niciodată să le separi cu ajutorul unui obiect ascuțit.
  • Dacă ai avut recent o intervenție chirurgicală la ochi, nu folosit produse de make-up până când medicul nu-ți spune că o poți face. Iar când începi să te machiezi din nou, folosește produse nou-nouțe pentru a evita o posibilă infecție.

Pentru sănătatea ochilor, evită sclipiciul

Știm că fardurile metalice și care conțin sclipici fac furori, dar aceste particule pot pătrunde cu ușurință în ochi și pot produce iritații și infecții.

Genele false, un pericol dacă nu sunt aplicate corect

Genele false sunt sigure doar în momentul în care sunt aplicate de un profesionist. Dacă vrei să optezi pentru genele tip bandă aplicate cu adeziv sau cele magnetice, ține cont de faptul că amândouă pot irita pielea sensibilă din jurul ochilor și pot zgâria corneea. Pentru a reduce aceste complicații, folosește genele false doar la ocazii speciale și doar dacă sunt aplicate de un profesionist.

Cum să demachiezi corect zona ochilor

  • Surprinzător sau nu, șamponul de bebeluși este un produs care ajută la îndepărtarea produselor de make-up din jurul ochilor, iar astfel poți înlocui clasicul săpun care poate fi un pericol pentru ochi.
  • Orice tip de demachiant ai folosi, evită să ajungă în ochi.
  • După demachiere, întotdeauna clătește produsul din zona ochilor.
  • Nu folosi scrub-uri sau exfolianți în zona ochilor.
  • Ai grijă de gene. Acestea sunt importante pentru a ține la distanță murdăria și, totodată, nu permit ochilor să se usuce.
Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”