„No make-up make-up” – sfaturi pentru un aspect impecabil și natural

  • Publicat:
„No make-up make-up” - sfaturi pentru un aspect impecabil și natural
Sursa foto: Freepik

Poate ai auzit deja de „no make-up make-up”, un stil de machiaj minimalist, în care sunt folosite doar câteva produse esențiale. Acest tip de machiaj nu este, însă, pentru toată lumea. Multe persoane recunosc faptul că se simt ca și cum ar fi „goale” atunci când nu poartă un machiaj clasic. Însă, cum pielea ta mai are nevoie de câte o pauză, folosirea unui machiaj minimalist, din când în când, poate fi un bun compromis. Iată mai jos câteva sfaturi pentru un aspect impecabil și natural.

Pune în evidență cele mai frumoase trăsături ale tale

Orice femeie se poate lăuda cu anumite trăsături ale feței deosebite, pentru care este lăudată de toată lumea. Poate să fie vorba despre ochi într-o culoare spectaculoasă, buze cărnoase, sprâncene bine modelate sau un nas fin. În cazul în care vrei să folosești „no make-up make-up”, nu uita niciodată să evidențiezi respectiva trăsătură.

Pregătește corect tenul

Rutina de îngrijire de dimineață începe cu un pas esențial pentru sănătatea pielii tale pe termen lung, o curățare cu un produs adecvat tipului tău de ten. O loțiune tonică aplicată ulterior cu ajutorul unei dischete demachiante va îndepărta orice reziduu care a mai rămas după demachiere și va pregăti pielea pentru machiaj.

Poți folosi apoi un ser bogat în ingrediente active benefice pielii, de exemplu, unul cu acid hialuronic, apoi o cremă hidratantă de față, eventual cu factor de protecție, mai ales dacă petreci mult timp afară. Nu uita să hidratezi zona sensibilă din jurul ochilor, masând-o cu gesturi ușoare. Aceasta este etapa când poți folosi un produs corector, pentru micile imperfecțiuni ale pielii.

Folosește o BB cream în locul fondului de ten

Fondurile de ten, oricât de ușoare ar fi ca textură, au o putere mare de acoperire. Poți să obții un aspect natural al tenului cu ajutorul unei BB cream, o cremă hidratantă nuanțatoare pe care o aplici cu mișcări circulare pe toată fața și pe gât, pentru a nu scoate la iveală nicio linie de demarcație între cele două zone.

Crema BB este una cu o textură foarte ușoară și poate să camufleze micile imperfecțiuni, în timp ce tenul își menține aspectul proaspăt. Această cremă colorată îți permite, de asemenea, să omiți pudra translucidă. Poți însă să aplici, cu o pensulă, o pudră bronzantă cu unul sau două tonuri mai închise decât culoarea naturală a pielii tale. Aplică produsul pe puntea nazală, pomeți și tâmple, pentru un efect natural.

Profită de rimel, nu și de creionul dermatograf

Poți folosi rimel în machiajul „no make-up”, însă un produs care să aibă o textură mai ușoară și să definească genele. Alternativ, poți folosi un ulei de migdale sau oricare altul hrănitor, pentru a da genelor tale grosime, precum și o nuanță mai închisă.

În ceea ce privește dermatograful, poți defini ușor linia genelor, dar pe partea interioară a pleoapelor, sau îl poți omite. Iar, în ceea ce privește fardul de pleoape, îl poți folosi, cu condiția să fie doar cu o nuanță mai închisă decât pielea ta, de exemplu, un maro auriu ori bej.

Folosește gloss sau balsam de buze colorat

Pentru a hidrata și colora foarte ușor buzele, poți să folosești un ruj de culoarea buzelor, într-o nuanță de roz natural, un gloss sau un balsam colorat, în funcție de preferințe. Pentru că machiajul minimalist este unul neutru, poți să-ți permiți să adaugi puțin mai multă culoare feței cu ajutorul unui produs de buze.

Aplică un fard de obraz pentru culoare și prospețime

Pentru a aduce puțină culoare și prospețime, aplică puțin fard de obraz de culoarea piersicii sau roz, cu ajutorul unei pensule, pe pomeți, pe nas și pe frunte.

„No make-up make-up” este un stil de machiaj dedicat femeilor care își doresc să afișeze un look natural, fără a renunța la dorința de a fi perfecte. Sfaturile de mai sus te vor ajuta să obții acest look natural impecabil fără a depune prea mult efort.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân