Nămolul, ideal pentru îngrijirea pielii. O menține tânără și sănătoasă

Dacă o alimentație corectă contribuie la sănătatea epidermei noastre din interior, nămolul o poate ajuta din exterior.
  • Publicat:
Nămolul, ideal pentru îngrijirea pielii. O menține tânără și sănătoasă
Foto: profimedia / Nămolul, ideal pentru îngrijirea pielii. O menține tânără și sănătoasă

Pentru a fi sănătoasă și strălucitoare, pielea are nevoie de multă atenție și îngrijire. Cu atât mai mult cu cât aceasta este prea des expusă poluării și agenților atmosferici. De aceea, este nevoie să intervenim la momentul potrivit pentru a preveni semnele îmbătrânirii și pentru a ne menține tenul fresh și în cea mai bună formă. Și dacă o alimentație corectă contribuie la sănătatea epidermei noastre din interior, nămolul o poate ajuta din exterior.

Pentru că, nu-i așa, azi, femeile fac nenumărate eforturi ca să își păstreze tinerețea intactă. Ba chiar sunt dispuse să cheltuie mici averi ca să nu se aleagă cu vreun rid în plus. Și totuși, uneori, soluțiile sunt mai la îndemână decât ai crede. Este nevoie doar să le descoperi. 

Nămolul, tratamentul pe care te poți baza în lupta tenului cu timpul

Ajutorul vine chiar din natură și acționează impecabil: nămolul! Unul dintre cele mai puternice ingrediente antirid este nămolul sapropelic extras din Lacul Ursu. Ce îl face să fie atât de special?

Acesta conține substanțe cu un efect antiinflamator marcant (în principal, cantități mari de clorură de sodiu). Totodată, acesta are efect emolient (carbonat de calciu), hidratant (acizi humici – derivați din microflora și microfauna lacului), biostimulator (biostimuline, vitamine, auxine – compuși cu structură asemănătoare hormonilor feminini estrogen și progesteron – estrogenul fiind binecunoscut pentru efectul de menținere a tinereții, elasticității și strălucirii pielii).”, punctează dr. balneolog Suzana Pretorian.

Unde mai pui că, nămolul de Sovata are efect de gomaj și detoxifiere prin cristalele de sare/minerale din structura sa. Odată aplicat pe piele, nămolul induce efectul de sudație (pielea transpiră) la temperatura de aplicare de 42 gr C. Însă proprietățile nămolului nu se opresc aici: Pe lângă reglarea gradului de aciditate al pielii (pH), nămolul este antiseptic, cicatrizant și purificator; catifelează pielea, o calmează de orice roșeață și poate favoriza ameliorarea petelor și cicatricilor, făcând tenul mai luminos. Dar nu numai. Nămolul este util și pentru combaterea unor afecțiuni precum producția excesivă de sebum și eczema. Un adevărat elixir pentru piele!

Toate aceste calități ne confirmă faptul că nămolul sapropelic peloidogen extras din Lacul Ursu are certe efecte anti-aging, atât direct – la nivel cutanat, cât și indirect – prin reechilibrarea sistemului hormonal, nervos vegetativ și efect immunologic – crește atât capacitatea imună locală la nivelul pielii, cât și imunitatea generală a organismului. Un alt detaliu important: efectul anti-aging se menține pe termen lung, aproximativ 6 luni.

Aplicat în strat subțire pe piele, nămolul sapropelic extras din Lacul Ursu Sovata are efect emolient, de hidratare și de regenerare (inclusiv antirid). În plus, acesta exfoliază și detoxifică, astfel că pielea devine catifelată, luminoasă și întinerită.”, adaugă medicul balneolog. 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân