Era silicoanelor se apropie de sfârşit. Remodelarea bărbiei e noua modă

Imaginează-ţi că te afli la o petrecere, te distrezi, guşti un aperitiv, bei un cocteil, te simţi bine. A doua zi însă, bombă! Fotografii cu tine şi bărbia ta dublă au împânzit Facebook-ul. Din faţă, profl sau semiprofil, guşa te-a însoţit toată seara. Ce e de făcut?
  • Publicat:
Era silicoanelor se apropie de sfârşit. Remodelarea bărbiei e noua modă

Operaţiile estetice le-au fascinat întotdeauna pe femei, ficare dorindu-şi în inima ei să schimbe ceva la ea. Sânii şi nasul au fost până mai ieri principalele ţinte, însă astăzi cea mai trendy intervenţie estetică este refacerea bărbiei.

Imaginează-ţi că te afli la o petrecere, te distrezi, guşti un aperitiv, bei un cocteil, te simţi bine. A doua zi însă, bombă! Fotografii cu tine şi bărbia ta dublă au împânzit Facebook-ul. Din faţă, profl sau semiprofil, guşa te-a însoţit toată seara. Ce e de făcut? Te alături şi tu marelui grup de persoane care apelează la remodelarea bărbiei şi care a transformat această intervenţie chirurgicală în cea mai solicitată.

Cu o creştere a cererilor de 71 de procente între 2010 şi 2011, remodelarea bărbiei a surclasat operaţii extrem de populare precum liposucţia, mărirea de sâni şi chiar injecţiile cu toxină botulinică. Potrivit datelor statistice furnizate de American Society of Plastic Surgeons, implantul de bărbie este, în momentul de faţă, cea mai solicitată intervenţie estetică.

„Să ai o bărbie fermă e ceva ce nu poţi obţine prin diete sau sport”, spune dr. Darrick Antell, un estetician din Manhattan şi profesor la Universitatea Columbia. „Ori te naşti cu ea, ori apelezi la un chirurg să îi îmbunătăţeşti aspectul”, mai spune acesta.

Nu doar femeile se înghesuie să-şi refacă bărbia, ci şi bărbaţii. Anul trecut, în Statele Unite, 21.000 de persoane s-au lăsat pe mâna chirurgilor pentru a-şi remodela aspectul feţei.

Cum a apărut aceast nebunie? Exerţii susţin că vîrsta şi modificările de natură estetică ce survin pe măsură ce îmbtrânim sunt de vină.

„Cei mai mulţi care solicită intervenţia aceasta sunt persoane trecute de 40 de ani, vîrstă la care tinereţea începe să rămână în urmă”, a mai explicat dr. Antell. „Pielea începe să-şi piardă fermitatea, volumul feţei se pierde şi el, iar refacerea liniei mandibulei este soluţia optimă pentru o îmbunătăţire imediată”.

Totuşi, remodelarea bărbiei nu este o intervenţie lipsită de riscuri. Dr. Mehmet Oz avertizează că există un risc de infecţie de 5 – 7 procente, apoi trebuie să fiţi atenţi pe mîinile cărui doctor vă lăsaţi. Experienţa acestuia ar trebui să fie unul dintre reperele importante în alegerea sa.

Citeşte şi: Adio silicoane si cicatrici! Marirea sanilor prin injectare cu grasime proprie, solutia pentru sani perfecti!

Sursa: MSNBC

Urmărește CSID.ro pe Google News
Elena Nistor
Elena Nistor este redactor colaborator al site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”, articolele sale fiind dedicate sănătăţii şi sexualităţii. Temele pe care le abordează Elena Nistor se bucură de mare succes în rândul celor care îşi doresc să afle informaţii utile în ceea ce priveşte ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”