Epilarea cu laser: o piele fină pe termen lung

De ce să te mai chinui cu firele de păr răzvrătite, când poţi să te bucuri de o piele bronzată şi netedă pe tot timpul verii? Aceste câteva luni premergătoare anotimpului cald sunt cele mai potrivite pentru epilarea definitivă, întrucât şansele de expunere la soare sunt minime. Ce factori trebuie să luăm în calcul atunci când ne dorim să apelăm la această procedură? Ce să alegem, epilarea cu laser sau IPL?
  • Publicat:
Epilarea cu laser: o piele fină pe termen lung

De ce să te mai chinui cu firele de păr răzvrătite, când poţi să te bucuri de o piele bronzată şi netedă pe tot timpul verii? Aceste câteva luni premergătoare anotimpului cald sunt cele mai potrivite pentru epilarea definitivă, întrucât şansele de expunere la soare sunt minime. Ce factori trebuie să luăm în calcul atunci când ne dorim să apelăm la această procedură? Ce să alegem, epilarea cu laser sau IPL?

Orice clinică serioasă şi cu rezultate performante va dispune de mai multe tipuri de laser, pe de-o parte pentru a se putea adresa tuturor clienţilor, indiferent de caracteristicile pielii lor, iar pe de altă parte pentru că în timpul unui tratament firul de păr îşi schimbă calitatea, motiv pentru care este nevoie de diferite tehnologii pentru a duce procesul la bun sfârşit.

Clinici specializate vs. salon de cartier

„Este vorba, în primul rând, de siguranţa personală”, crede Andreea Iftimie, medic estetician şi manager general al clinicilor de epilare definitivă Coquette (www.coquette.ro, www.epilare-definitiva.ro). „Aparatele de o calitate îndoielnică fie au o energie foarte joasă şi nu sunt eficiente, pentru că sunt construite din componente ieftine, care nu au la bază studii clinice, fie au un sistem de răcire şi protecţie foarte slab, care nu reuşeşte să protejeze pielea. Mai mult, din cauza energiilor scăzute, părul poate fi stimulat să crească, adică exact efectul contrar celui dorit. Mare atenţie şi la personalul care realizează procedurile, pentru că şi cu un aparat foarte bun, dar nefolosit corespunzător pacientul se poate arde”, subliniază dr. Andreea Iftimie. În plus, atunci când alegem o clinică specializată în epilarea definitivă, care dispune de aparate ultraperformante special create pentru aşa ceva, vom observa instalarea mai rapidă a rezultatelor, faţă de sistemele ieftine de proastă calitate. „Şi atunci nu apare nici o economie din punct de vedere financiar. Dai pe moment mai puţini bani pentru aparate care aduc rezultate slabe, iar la final când tragi linie vei observa că ai cheltuit de fapt acelaşi buget pentru efectuarea unui număr mai mare de şedinţe şi că trebuie apoi să apelezi la o altă clinică pentru a duce procesul până la capăt”, explică dr. Andreea Iftimie.

Epilare definitivă cu laser sau IPL?

Majoritatea cabinetelor cosmetice oferă tehnologia IPL deoarece echipamentele sunt mai ieftine, motiv pentru care nici performanţele nu sunt la fel de uimitoare, ca în cazul unui laser de top şi bine ales. „Gândiţi-vă că un laser performant costă în jurul a 100.000 euro, în timp ce un echipament IPL costă uneori chiar şi 5.000 euro. Sigur că există şi IPL-uri de calitate, care ajung la 30.000 euro, iar clinicile de top deţin astfel de echipamente. Deşi există aceste diferenţe de preţ între costurile echipamentelor, la clinicile care se respectă tratamentele de epilare definitivă cu laser au preţ de tratamente IPL”, explică dr. Andreea Iftimie. În plus, unul din principalele dezavantaje ale epilarii IPL este faptul că această procedură este una dureroasă deoarece procesul este neselectiv şi are o putere mai redusă, care se pierde în mai multe direcţii. Prin urmare, procedura este mai puţin eficientă decât cea cu laser fiind necesare mai multe sedinţe.

Cum să nu cazi în plasa ofertelor de epilare definitivă?

  • Asigură-te că tehnicianul care îţi face tratamentul este calificat şi are experienţă.
  • Asigură-te că există şi un doctor cu care să fi discutat istoricul tău medical (dacă urmezi un anumit tratament, dacă ai probleme cu tiroida). Medicamentele care conţin doxiciclina de exemplu interacţionează cu pulsul de lumină, iar rezultatele nu vor fi vizibile.
  • Dacă eşti blondă sau roşcată natural, personalul ar trebui să te informeze că tratamentul nu va avea rezultate la fel de bune ca în cazul unei brunete. Acest lucru se întâmplă datorită lipsei melaninei din foliculul de păr, tratamentul devenind mai degrabă de întreţinere decât permanent.
  • Intensitatea laserului este foarte importantă în eficienţa tratamentului, de aceea este nevoie să mergi la o persoană calificată care să ştie cum să o regleze.
  • Nu încerca epilarea definitivă imediat după ce te întorci din vacanţă şi ai pielea bronzată.
Urmărește CSID.ro pe Google News
Andreea Chirila
Andreea Chirilă este absolventă a Facultăţii de Filosofie şi a ocupat timp de 8 ani funcţia de editor coodonator al revistei “Ce se întâmplă, doctore?”. De asemenea, Andreea Chirilă s-a ocupat de rubrica de beauty a revistei, prin pictoriale, articole dedicate tendinţelor din make up, ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân