Dr. Alex Lupoi: „Transferul de grăsime proprie reprezintă procedura ideală dacă nu vrei să îți pui un implant, acid hialuronic sau alte substanțe” INTERVIU EXCLUSIV

  • Publicat:
Dr. Alex Lupoi:
Dr. Alex Lupoi

Transferul de grăsime proprie este în prezent una dintre cele mai populare metode de rejuvenare la nivel mondial.

Pentru a înțelege cât mai bine ce presupune și care sunt efectele acestei intervenții, am stat de vorbă cu Dr. Alex Lupoi, medic rezident plastician. Iată ce ne-a spus acesta.

Transferul de grăsime proprie sau cum îți poți evidenția bustul (și nu numai) fără operație

CSID: Alex, ce reprezintă transferul de grăsime proprie?

Dr. Alex Lupoi: Transferul de grăsime proprie reprezintă practic acea intervenție prin care se ia grăsime dintr-o parte a corpului (cel mai frecvent din zona abdominală) și se pune în zona de interes: în zona sânilor dacă vorbim de augmentare mamară, în zona feselor dacă vrem augmentare fesieri, șamd.

(…) Se poate face, de pildă, și NanoGraft, adică treci grăsimea printr-o sită specială și o transferi inclusiv în cearcăne.

CSID: Care sunt indicațiile și beneficiile acestei proceduri?

Dr. Alex Lupoi: Indicațiile sunt destul de simple, în sensul că în zonele în care ai pierderi de volum, fie de la vârstă, fie în cazul în care dorești să mărești un volum, să augmentezi, cum este cel mai comun la fese, reprezintă procedura ideală dacă nu vrei să îți pui un implant, acid hialuronic sau alte substanțe.

(…) În ceea ce privește beneficiile, cel mai evident este faptul că procedura în sine aduce și o lipoaspirație a zonei din care s-a luat, dar și un plus de volum în zona în care s-a depus. Mai mult, felul în care o să arate grăsimea care se sedimentează și aderă la restul țesutului, e mult mai natural.

CSID: Am grăsime pe abdomen și șolduri și aș vrea să o pun în zona sânilor. Cum trebuie procedat?

Dr. Alex Lupoi: În principiu, este exact ce vorbeam mai înainte. Practic prima parte a acestei intervenții este cea de lipoaspirație, de unde se va lua grăsimea din zona șoldurilor, de pe abdomen sau etc, și cea de-a doua parte este cea de augmentare, în sensul că se va decide ce volum se va pune.

(…) Ideea e că, în general, la această procedură, grăsimea depusă nu rămâne 100%. Acesta este un aspect deosebit de important ce trebuie avut în vedere.

CSID: Injectarea cu grăsime proprie este o procedură complexă, cu perioadă extinsă de recuperare?

Dr. Alex Lupoi: Injectarea cu grăsime proprie, adică fatgraft-ul, este o procedură destul de ușoară în sensul că, nefiind o operație extinsă, nu există un risc de recuperare de lungă durată sau de complicații foarte mari. Există complicații normale, precum cele ale anesteziei administrate, complicații de posibile infecții, șamd. Însă, procedura în sine este cât se poate de simplă, se face cu anestezie locală, întrucat zona din care scoți și în care pui este destul de mică.

(…) Cât despre zona în care s-a pus grăsime, nu ai nevoie de niciun fel de recuperare necesară.

CSID: De ce depinde procesul de retenție a grăsimii?

Dr. Alex Lupoi: Așa cum spuneam și înainte, grăsimea pe care o transplantezi nu o să adere 100% , iar aici depinde de cât de bună este grefa de grăsime, de cât de bună este zona în care o pui, cum este întreținută, șamd. Din acest motiv, de multe ori, trebuie să faci un fel de supracorecție, dacă îi putem spune așa, ca să te asiguri că în urma scăderii volumului pe care l-ai pus, o să rămână ce ți-ai dori.

CSID: Dacă nu se menține suficientă grăsime, se mai poate repeta procedeul? Și dacă da, după cât timp?

Dr. Alex Lupoi: Sigur, se poate pune grăsime încă odată dacă este nevoie, însă trebuie să ținem cont de faptul că prin zona prin care trece canula cu care scoți și cu care pui grăsimea, o să se facă niște fibroze (mici cicatrici) și practic, cea mai eficientă lipoaspirație și, implicit, cel mai eficient fatgraft, este primul făcut. După aceea, o să fie din ce în ce mai complicat să îl faci la fel de eficient și la fel de estetic.

Citește și: Despre transferul de grăsime proprie, ideal pentru intinerirea facială

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân