Curăţarea corectă a pensulelor de machiaj: ce ne învaţă dermatologii

Pensulele de machiaj pot conţine bacterii care, mai târziu, pot afecta serios aspectul pielii aşadar, o bună curăţare este ideală.
  • Publicat:
Curăţarea corectă a pensulelor de machiaj: ce ne învaţă dermatologii
FOTO: 123rf.com

Dermatologii Academiei Americane de Dermatologie susţin că pensulele murdare de machiaj pot afecta grav sănătatea pielii, deoarece acestea colectează reziduuri ale produselor de machiaj, murdărie şi uleiuri, fiind un mediu ideal pentru înmulţirea bacteriilor. Astfel, aspectul tenului poate fi compromis, de la apariţia acneei, punctelor negre sau iritaţiilor, până la sănătatea acestuia.

”Pensulele murdare de make-up pot irita pielea şi pot cauza infecţii precum cele fungice, E.coli sau infecţii cu stafilococ, care mai târziu pot deveni probleme destul de serioase”, explică Annie Chiu, specialist dermatolog din California. ”Pentru protejarea pielii şi eliminarea bacteriilor dăunătoare care se regăsesc în pensulele de machiaj, ideal este ca acestea să fie spălate o dată la 7, cel mult 10 zile”, continuă specialistul.

Pentru o curăţare eficientă a pensulelor de machiaj, Dr. Annie Chiu vine în ajutorul femeilor cu câteva sfaturi ideale pentru sănătatea pielii:

  • Vârful pensulelor trebuie clătit sub jet de apă călduţ pentru îndepărtarea resturilor de machiaj. Este nevoie doar de curăţarea vârfului pensulei pentru a nu afecta lipiciul de susţinere dintre perie şi coadă.
  • Se umple un bol cu apă caldă şi o linguriţă de săpun cu o formulă delicată pentru a nu deteriora sau schimba calitatea perilor.
  • Se introduce fiecare vârf de pensulă în bol, iar pentru o mai bună curăţare se masează fiecare în parte în palmă, în mişcări circulare sau, de ce nu, achiziţionarea unui suport special de curăţat poate fi de ajutor.
  • După clătire se repetă procesul până când pensulele sunt curăţate complet, iar apa rămâne curate, iar din peri nu mai ies resturi de machiaj.
  • Cu un prosop uscat se elimină excesul de apă din pensule, iar apoi se lasă la uscat pe suprafaţa acestuia. În cazul în care ar fi puse direct în suportul de pensule, există posibilitatea ca apa să se scurgă şi să afecteze lipiciul de susţinere, iar mai târziu pensulele să se deterioreze.

”Atunci când pe suprafaţa pielii apar anumite infecţii, semne, niciodată să nu împrumuţi pensulele de machiaj cuiva şi trebuie să le speli mai des”, recomandă Dr. Annie Chiu. ”Dacă suspectezi că produsele de machiaj pe care le foloseşti provoacă iritaţii sau acnee, fă o vizită medicului dermatolog”, conchide specialistul.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân