Cum utilizezi apa termală pentru ingrijirea pielii

Apa termală datorită proprietăţilor sale unice calmante, anti-iritante şi anti-inflamatorii este recomandată în rutina zilnică de îngrijire a pielii sensibile, alergice sau iritate.
  • Publicat:
Cum utilizezi apa termală pentru ingrijirea pielii

Apa termală este recunoscută pentru numeroasele sale beneficii. De sute de ani, medicii au folosit si mentionat beneficiile pentru sanatate ale apelor termale, recomandand-o ca tratament pentru pacientii care sufereau de dermatoze ale pielii. Iata cum poate ajuta pielea sensibilă sau deshidratată.

Dar mai intai, stiti de fapt ce este apa termală?

Proprietăţile apei termale sunt datorate “călătoriei” extinse ale apei de ploaie, prin munţii stâncoşi (la  adâncimi de până la o mie de metri), înainte de a iesi la suprafată ca izvor. În timpul acestui proces de lungă durată, apa devine bogată in minerale si dioxid de carbon.
Apă termală este, prin urmare, un tip de apă minerală, care provine de la mare adancime, lipsita de bacterii, nepoluată. Fiind o apă pură şi in mod natural bogată în săruri minerale, iod şi CO2, apa termală este recunoscută pentru proprietatile sale terapeutice, în special cele care privesc pielea.

De ce e bună apa termală pentru piele?

In primul rand deoarece decongestionează tenul alergic sau iritat de substanţele poluante din aer şi întăreşte capacitatea naturală de apărare a pielii.

Produsele dermato-cosmetice cu apă termală au în compoziţia lor o cantitate ridicată de oligoelemente şi minerale, pe care pielea de obicei le pierde prin transpiraţie.

Apa termală are proprietăţi unice calmante, anti-iritante şi anti-inflamatorii şi este recomandată în rutina zilnică de îngrijire a pielii sensibile, alergice sau iritate, dar in principiu apa termală poate fi folosita pentru orice tip de ten. Apa termală are un pH neutru.

De exemplu, Apa Termală Avène are un conţinut redus de minerale (206 mg/l), profil calciu/magneziu bicarbonat cu raport Ca/Mg = 2, este bogată în oligoelemente precum siliciul (10,6 mg/l) – acesta fiind un element organic esenţial în regenerarea ţesuturilor şi întinerirea pielii.

Modurile de utilizare ale apei termale sunt foarte variate:

  • Calmează arsurile solare şi pielea expusă excesiv la soare
  • Pentru calmarea înroşirii faciale şi a iritaţiilor pielii
  • Pentru calmarea pielii afectate de înţepături, mâncărime, eczeme
  • După epilare, pentru a calma senzaţia de arsură şi disconfort
  • Pentru fixarea machiajului
  • Pentru tonifierea tenului după demachiere
  • În călătorii, pentru o senzaţie de reîmprospătare
  • Pentru bărbaţi, după bărbierit
  • Pentru pielea delicată a bebeluşului: pentru calmarea iritaţiilor sau la schimbarea scutecului

Apa termală se găseşte ca atare sub formă de spray, fiind ȋmbuteliată direct din izvorul sursă, fără absolut niciun conservant. In aceasta forma spray-ul se pulverizează pe toată faţa, se lasă să acţioneze câteva secunde şi se tamponează cu un şerveţel sau cu o dischetă demachiantă.

Altfel, este inclusă în formule dermato-cosmetice, de genul cremelor pentru ingrijirea tenului sau lotiunilor pentru ingrijirea pielei cu probleme (ca dermatica atopica).

Se mai foloseşte ca tratament de bază, în băi sau cure în care se consumă direct, in centre de tratament dedicate (precum Centrul de HidroterapieAvène din Franta) pentru îngrijirea pacienţilor care suferă de afecţiuni precum dermatita atopică şi psoriazis.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Extractul de roşii menţine tinereţea?
Extractul de roşii menţine tinereţea?
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”